Vianočný stromček

 

Tak ako každý rok, aj tieto vianoce sme mali živý vianočný stromček. Kúpiť živý alebo umelý? Rešpektujem, že každému vyhovuje niečo iné. Mne však umelý stromček atmosféru vianoc, keď som bol ešte dieťa, asi nikdy nenavodí. Ale druhým hlavným faktorom prečo kupujeme živé stromčeky sú naše operence. Stromček, po ukončení svojho účelu v našej obývačke, putuje po dôkladnom pooberaní všetkých ozdôb a trblietok do voliér. Pár spodných konárov odstrihnem a dám do voliér žakom a marakánam. Celý stromček putuje veľkým arám. Tak ako je ho len prehodím cez bidlá. Ary svojou zvedavosťou prekonajú prvotný strach z nového veľkého objektu väčšinou do 10 minút. A potom to začne! Dlhú životnosť u nich nemá, čo som sa tento rok rozhodol zdokumentovať pre naše stránky. Takže posúďte sami a kliknite na fotku.

Má to bezpochyby ďalšiu obrovskú výhodu. V priebehu pár dní dokážem celý stromček pozametať a odniesť napríklad v igelitke. A kmeň stromčeka poputuje do niektorej z voliér ako nové bidlo.

Tento rok sa ma kamarát opýtal či nemám záujem o jeho živý stromček lebo mu ho je ľúto vyhodiť. Privítal som to a tak sa vo vedľajšej voliére zabávali aj arakangy.

 

Miesto pre komentár k článku: Vianočný stromček

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok