Výstavba vonkajších výletov

APRÍL 2009: Konečne som uzatvoril niekoľkomesačné trápenie nad výberom vhodného materiálu na stavbu vonkajších výletov. Prezrel som stovky fotiek na internete, navštívil niekoľko zoologických záhrad a chovateľov aby som získal predstavu ako tieto výlety vybudovať. A to nespomínam množstvo kontaktov na dodávateľov materiálov konštrukcie a pletiva, či už z ocele, hliníka alebo nerezu. Keď som mal akú-takú predstavu jasnú strávil som dva týždne nad výkresmi a vypočítaval potrebný materiál. Nasledovala sumarizácia a zaslanie dodávateľovi na výpočet kalkulácie. Nakoniec zvíťazila voľba vybudovať výlety z nerezovej ocele nakoľko cena materiálu iba o niečo prevýšila cenu pri použití ocele s nástrekom. Druhá varianta by si dokonca vyžadovala viac materiálu, nakoľko by medzisteny výletov museli byť sčasti demontovateľné kvôli povrchovej úprave v budúcnosti. Stavba z nereze bude pevná bez tejto nutnosti. Skrátka ďalšia etapa výstavby sa uzatvorila objednávkou materiálu.

na konštrukciu budú použité nerezové jaklové profily rozmerov 40 x 40 x 2 mm
na výplne zvárané nerezové siete z prútov priemeru 3 mm a okami 40 x 40 mm

JÚN 2009: Samotná výroba sietí, ktoré boli vyrábané na mieru zabrala viac času ako sme predpokladali a tak sa nám už tradične posunul termín realizácie výstavby.

17.06.09: Konečne bola zahájená výstavba výletov a vztýčené prvé steny nosnej konštrukcie. Bude to "prplavá" robota a odhadujeme, že zaberie asi mesiac práce. Aj keď som to plánoval ešte v minulom roku (predtým ešte v tom minulom), tentokrát ary vyletia skutočne na slniečko toto leto !

 Vonkajsie_vylety_01.jpg (292 kB)

Komentár k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

Chovateľské zariadenie

Výstavba vonkajších výletov

26.septembra 2009 sa naše ary konečne dostali na slniečko do vonkajších výletov. Mal som miestami pocit, že túto etapu výstavby asi nikdy nedokončím. S takým množstvom komplikácii a problémov čo sa počas ich budovania vyskytli som veru nepočítal. Finálny termín sa neustále posúval. Medzitým som...
>

Dokončenie vnútorných voliér

13.apríla 2008 sa mi po dva a polročnej práci podarilo dokončiť aspoň vnútornú časť nášho chovateľského zariadenia. V tento deň sa jeho prvými obyvateľmi, stali naše ararauny Vicky a Arthur, ktoré čakali na tento okamih vyše 2 roky. Po nasťahovaní araraun do nového domova a ich privyknutiu na nový...
>